събота, 17 август 2013 г.

Собственикът на "Че Гевара" e задържан при акцията с труповете

Милчо Боянов е собственик на дискотеката "Че Гевара" в пернишкия квартал "Мошино". Неговите неприятности с полицията досега са били само заради нарушаване на обществения ред в заведението му. Не е осъждан и няма криминални регистрации.

Прякорът Чируса е популярен сред познатите му. Известен е с ревността си към сурвакарската традиция в Пернишко. Той е основен спонсор на сурвакарската група в родното му село Габров дол, Брезнишко, където бе арестуван вчера сутрин. 

Според перничани "Че Гевара" е свърталище на бандити, наркодилъри и убийци. Преди години като момче за всичко там е работил Станислав Ангелов-Сиси, който уби пред дискотеката Кирил Багера и е основен заподозрян за ликвидирането на конкурента Николай Христов-Хайо. Част от парите, които наркомафията в Перник печели през годините до 2007-а, се въртят от Сиси. Той дава финансови средства на висока лихва. За дейността си като лихвар му е образувано дознание. 

Обществена тайна в града е, че дискотеката се контролира от Васил Арарски, баща на разстреляния наркобос Райко Кръвта.
Докато слиза от голфа си и влиза в дискотеката през 2007 година, е убит Румен Стефанов-Алф, също сочен от МВР за наркоразпространител и близък до групата на Райко Кръвта. За последно в "Че Гевара" са видени и безследно изчезналите Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца, многократно арестувани за разпространение на дрога.

zaPernik.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар