петък, 24 май 2013 г.

Създателят на П.У.Т.К.А. в аферата "Офшорлийкс"

Милен Пантелеев, по-известен като един от учредителите на така наречения в интернет - П-У.Т.К.А. - Пернишки университет, е сред българите с офшорки на Британските Вирджински острови. Това показва разследване на "24 часа".

От септември 2003 година Милен Пантелеев е собственик на акциите вGlobal Management Ventures Inc."Бил съм само пълномощник на тази фирма", твърди той.

Пантелеев има множество регистрирани юридически лица в България, като почти всички от тях са собственост на офшорна фирма.

"Към момента имам една-единствена българска фирма", уточнява Милен Пантелеев. Той беше открит в чужбина, където той живее. Според профила му във фейсбук - във Великобритания.

Основният предмет на дейност на фирмите на Пантелеев е покупко-продажба на имоти. Повечето сделки за имоти, сключени от него, са изповядани като необлагаеми, което по принцип се допуска от закона.

Според наш източник, е интересно, че като цяло фирмите на Пантелеев нямат почти никаква активност като приходи и разходи, оборотите им са ниски. Това очевидно не им е попречило да създадат частен университет.

Няма коментари :

Публикуване на коментар