понеделник, 27 май 2013 г.

Малките "чукове" нанесоха тежък удар, време е за модела Аякс

Малките "чукове" на Миньор отново показаха пернишки дух като победиха софийският "Оскар ЕЛ". Родените през 1996 г. младежи надиграха с 0:1 в първия мач, който се проведе на "Царско село". Реваншът е на 28 май, 18:00 в Перник, Стадион "Металург".

Нека всеки, който има възможност да подкрепи младите пернишки таланти. На тях в бъдеще ще се разчита Миньор да се завърне в "А група". Защо не и перничани да тръгнат по модела Литекс, а именно да произвеждат футболисти, които да се раздават за отбора, а след това да бъдат продавани и да носят приходи. Това е най-добрият вариант за отбори от ранга на Миньор.

Производството на футболисти в световен план бе въведено от Аякс и макар че сравнения между холандския колос и Миньор не могат да се правят, то поне може да се корипа модела. Когато нямаш богат спонсор и отборът ти не е световна марка, с която можеш да си докараш милиони евро от продажбата на фанелки и шанлове е добре да се издържаш от продажбата на футболисти, за да продаваш обаче първо трябва да ги произведеш. Именно затова е добре перничани да погледнат към младите си таланти и дано скоро време на тях се разчита и при мъжете.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар