петък, 17 март 2017 г.

Доказано: ГЕРБ обяви за саботаж "генералските" плакати на Борисов, но продължава да ги ползват в Перник

Разраства се скандалът с билбордове и плакати на Бойко Борисов в генералска униформа, от които ГЕРБ не само че се дистанцира, но и определя като "Костинборд -2". В сряда в социалните медии бяха разпространени снимки на билбордове на автомагистрала "Тракия" (преди Пловдив), от пазара в столичния кв. "Люлин" и други места в страната, на които се вижда Борисов, пременен в генералската си униформа от МВР, на фона на българското знаме.


Въпросните изображения на лидера на ГЕРБ нарушават правилата на Изборния кодекс и Закона за политическите партии. На билбордовете са изписани името на ГЕРБ и номера на партията в бюлетината, но липсва задължителният надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление", който по закон трябва да е 10% от площта на агитационния материал. Поставянето на българския национален флаг в агитационни материали на политически партии също не е разрешено от закона.

След като снимките и коментарите около билбордовете започнаха да се въртят масово в социалните медии, пресцентърът на ГЕРБ разпространи съобщение, в което се казва, че партията няма нищо общо с поставените билбордове.

Разследване на www.Daskalovo.blogspot.com обаче показа, че същите плакати са разлепени на симпатизанти на ГЕРБ в Перник. Снимките са от частния кабинет УНГ на четвъртия в листата Д-р Александров (бивш областен управител от ГЕРБ) горният плакат има номер и това го превръща именно в агитационен материал. Дизайнът на плаката под стъклото и на "никому неизвестния билборд" е един и същ! Как се случва?



Няма коментари :

Публикуване на коментар