понеделник, 30 декември 2013 г.

Областният управител назначи принудително кмет на село Богдановдол, не искат провалената Николета Максимова

Николета Максимова
След като Общинският съвет на Перник не назначи временно кмет на село Богдановдол, защото партиите се изпокараха кой да бъде новият кмет, областният управител на Перник Михаил Михайлов назначи бивш шеф на мините Петър Теофилов за кмет на селото, научи zaPernik.com.

Досегашният кмет на Богдановдол Кирил Кирилов расте политически и от кмет на село вече е зам.областен управител на Перник. Това наложи на негово място да се сложи временен кмет, до провеждането на изборите.

Общинският съвет не можа да се разбере кой да назначи, след като партиите се разцепиха. БСП, десни и "Патриотично обединение" се застъпиха зад кандидатурата на Петър Теофилов, но ГЕРБ налагаше своя кандидат от изборите - младо момче.

Прави впечатление, че БСП се отказа от идеята да лансират провалената Николета Максимова за кметския пост. Тя бе начело на инициативен комитет, който защитаваше потърпевшите от земетресението в Перник, но Максимова по-скоро водеше партийна кампания в полза на БСП, отколкото да се грижи за интересите на своите съграждани. Това накара перничани да се отдръпнат от нея, а след това Николета загуби доверието и на БСП.

По закон ако до една седмица Общинския съвет не избере кмет, такъв се назначава от областния управител.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар