четвъртък, 27 юни 2013 г.

Шефката на Икономиката била Хитлер с дъвка в уста, питаща: Кво става!?

Ученици, които учат в гимназията по икономика в Перник изпратиха писмо до редкацията на ZaPernik.com, в което разказват как работи "многообичаното" ръководство на училището.
„Многообичаното” ръководство на ПГИ - Перник

Пишат ви възпитаници на Професионална гимназия по иконимика - Перник, за да обобщят накратко своето мнение, както и това на повечето си съученици, за т.нар. „ръководство”.
Да започнем с директора - ИНЖ. Юлияна Ефремова. Тази персона заема длъжността си от 15.09.2010г. насам. Уважаемата госпожа Ефремова още от встъпването си в длъжност се опитва да постигне респекта и реда, с който се ползваше предишният директор - г-жа Светла Спасова.

Но, уви, методите, които налага, са много далеч от блестящото ръководство на г-жа Спасова и по- скоро граничат с казармените. Не знаем до колко г-жа „Инженерова” е осведомена, но в България казарма отдавна няма, а Хитлер вече не е актуален. Но за съжаление новата директорка така и не разбра, че успешното управление и уважението на целия колектив на учебното заведение не се постига насила, чрез размахване на пръст и налагане на определено мнение. Нека да поговорим и за качествата на госпожа Ефремова. Въпреки че претендира с дипломата си от Софийския университет, тя така и не се научи как да се държи в професионалната среда и как да общува като нормален човек.

Случвало се е да крещи на своите колеги, като че ли е на женския пазар, което не е присъщо за жена на този пост и с толкова големи претенции. Освен с учителите, тя не успява да постигне консенсус и с учениците си. С изключително грозния си навик за мляскане на дъвка в стил „преживяща крава”, неуместния жаргонен израз „кво ставаа” и властното си поведения е на километри разстояние от фигурата на успешния и високоуважаван директор, какъвто беше Светла Спасова.

Нека да преминем и към Помощник-Директора на училището - г-жа Мария Томова. От скромна и дружелюбна учителка по математика и информатика, сега тя се е превърнала във високомерна и властна интригантка, която не е никак подходяща за заемания от нея пост. След като стана помощник-директор, г-жа Томова стана осезаемо по - надута и започна да гледа хората „от високо”, мислейки се за много велика.

Тя използва влиянието си за да плете интриги в училището и за много кратко време се превърна във втория „фюрер” в гимназията, след инж. Ефремова. Незнайно защо Мария Томова претендира, че може да се справя с управлението на цяло училище, след като не успява да се справи с управлението на собствените си деца - нейният син - Даниел Томов, който също е ученик в гимназията, редовно пуши както цигари, така и марихуана, заедно със свои съученици зад един от блоковете в квартал "Пашов", който е в непосредствена близост до училището.

Ето това всъщност представлява „великото” ръководство на ПГИ. Сами може да си направите изводите...

Няма коментари :

Публикуване на коментар