петък, 8 април 2016 г.

Галина Асенова: Партиите дават държавни пари за секретарки

В информацията с изчезналите пари от касата на БСП всъщност най-малкият проблем е защо ги няма парите. Някой е решил да отстреля друг предконгресно и занимава цялото общество с кирливите си ризи. За друго трябва да се мисли в тази история - тежките нарушения в механизма на партийното финансиране, и то съм убедена не само в БСП, а във всички партии, които получават държавна субсидия.
"Журналиститете" с лека ръка превръщат това в жълта новина, сякаш е съвсем нормално да съществуват такива неща. Депутатите получават пари от държавния бюджет, с които да наемат сътрудници и които да им носят експертиза при взимането на решения. Вместо това с половината от тях си назначават шофьорите и личните секретарки от фирмите в Парламента, и тук там някое доверено партийно лице или стара муцуна.

А другата половина внасят в черната партийна каса, за което вероятно получават квитанция от приходен касов ордер. Това е и една от причините да получаваме малоумни "продукти" от Народното събрание. И това изобщо, ама изобщо не е забавно! Същото се прави на много места в общинските съвети, където пък местните депутати надхитрят закона и чрез разходи за сътрудници и режийни си докарват допълнително пари... 

Галина Асенова, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар