понеделник, 24 ноември 2014 г.

РАЗКРИТИЕ: КОЙ и как нагласява обществените поръчки в Перник? (Владислав Караилиев говори пред сайта на Даскалово)

Публична тайна е, че почти всички обществени поръчки в Перник са нагласени. Вижте разкрития за темата.

Във Фейсбук се появи текст, който се преписва на Владислав Караилиев. В него пише - "Кмет - Бобето, председател Плами Лудото, а Богданов - Сивия кардинал с обществени поръчки. Мен ме няма в тяхната схема. Тези ми направиха голяма услуга. Самоубиха се, пише до АБВ, секретаря на ГЕРБ Перник Владислав Караилиев. Той категорично отрече пред медията ни, че е писал подобно нещо. "Аз нямам подобно нещо в профила си, не мога да коментирам нещо, което не съм писал", каза Караилиев пред daskalovo.blogspot.com.

В текста, в който се споменава името на Богданов, вероятно става дума за Ивайло Кирилов Богданов, който е общински съветник в Перник от групата на ГЕРБ. Съмненията, че партията на Бойко Борисов контролира голяма част от обществените поръчки в "миньорския град" се засилват. ГЕРБ имат мнозинство в общинския парламент и лесно могат да прокарват "правилните решения".

В Търговския регистър на името на Ивайло Кирилов Богданов излизат три фирми. Богданов заедно с Здравко Николов Бахнев са управители на фирма ИЗОМАКС. Фирмата се занимава с покупката и препродаване на стоки и вещи. Богданов е управител и на фирма "Феникс Трейдинг" ООД и съдружник в "Болкан Файн Уайнс" ООД.

За първи път във Фейсбук се появява информация, че Ивайло Богданов е сивия кардинал на обществените поръчки.

Появилата се информация във Фейсбук съвпада със скорошен скандал, който отново касае обществените поръчки в Перник. Как и според кои закони в Перник се реституират чужди имоти? Това попитаха от шоуто "Господари на ефира" и обещаха да се свържат с главната архитектка на Перник Маринела Чолева, за да я попитат как така точно нейният син се сдоби с реституирани имоти пред блок 39 в кв. Изток. Във видеото на "Господари на ефира" ставаше дума, как се връщат общински имоти на поставени лица, които в последствие ги продават на занижени цени на определени фирми, които са свързани с местни величия.


Няма коментари :

Публикуване на коментар