неделя, 13 март 2016 г.

Възраждат хокея на лед в Перник

Новият треньор на националния ни отпор по хокей на лед канадецът Даниел Куомо заяви, че в момента се водят активни разговори за възстановяване на хокейната площадка в Перник. Целта е традициите на миньорския град в този зимен спорт да бъдат възстановени.
"Водим разговори за възстановяване на професионалната площадка за хокей в Перник. Имахме среща с ръководството на общината по тази наша идея", заяви Куомо по време на пресконференция в събота в Пресклуб България. 
 
В момента площадката е изцяло занемарена и е обект на вандалски набези и събирачи на желязо.

Даниел Куомо беше представен официално като селекционер на националния ни отбор по хокей на лед. Договорът на канадеца е за три години. Куомо води младежкия национален тим в дивизия III на световното първенство по хокей на лед до 20 години във втората половина на януари в Мексико Сити, където "трикольорите" завършиха на второ място, а ще дебютира като наставник на мъжете през следващия месец на Световното първенство в дивизия "Б" на група II също в Мексико от 9 до 15 април, където съперници ще бъдат домакините, Австралия, Нова Зеландия, Израел и КНДР.


Няма коментари :

Публикуване на коментар