петък, 27 юни 2014 г.

Яница и Радостина Паньова ще пеят на събора в квартал "Църква" (Даскалово)

Певиците Яница и Радостина Паньова ще изнесат празничен концерт на събора в пернишкия квартал "Църква", съобщи ZaPernik.com.

"Съборът го правим умишлено в събота, за да може жителите на квартала да си починат след празненствата.  Когато се правеше в неделя се отразяваше тежко на посетителите на събора, защото когато отидат в понеделник на работа не са си отпочинали. От миналата година правим събора в събота. Само да не вали утре.", каза кметът на кметство "Църква" Румен Петров.

На тазгодишния събор ще бъдат опънати над 15 скари. През целия ден ще има различни забавления за най - малките и най - големите. Кметът сподели, че досега толкова много заявления за петна от търговци не е имало.

Празничната програма ще започне в 16 часа с концерт на Яница и формацията й. Той ще продължи до 18 часа. Яница е и снаха в квартал "Църква". Преди повече от година се омъжила за добро момче от населеното място. Двамата се радват на дете, което вече е на 8 месеца.

В 20 часа на сцената ще излезе народната певица Радостина Паньова. Тя ще пее за празнуващите до 22 - 22:30 часа.

"Тази година умишлено няма да има заря заради трагедията, която сполетя сънародниците ни във Варна, Добрич и Велико Търново.", добави още Румен Петров.

От 11:30 часа до 23 часа улица "Димитър Благоев" в центъра на "Църква" ще бъде затворена заради тържествата. Единствено тролеите ще могат да преминават през затворения участък. Движението на главния път ще се измени по улиците "Никифор Панкев", "Мадарски конник" и  "Вела Пеева" и се излиза отново на "Димитър Благоев".

Няма коментари :

Публикуване на коментар