неделя, 23 март 2014 г.

От какво се възмущава младата бунтарка Валя от Перник

18-годишната Валентина Георгиева, която днес организира протест в Перник каза в национален телевизионен ефир от какво се възмущава и с какво не е доволна в България. Валентина написа писмо до управляващите, в което изрази възмущението си и гражданската си позиция против мизерния живот в страната ни.

"Искаме промяна. Възмущавам се от това, че в учебниците по история се учи за Бойко Борисов, а не се учи за личности като Христо Ботев и Васил Левски, допринесли много за нашата страна. Възмущавам се срещу това, че от еврофондове се харчат пари за нови коли на депутатите, а няма едно хубаво здравеопазване в България. Много млади хора в България мислят така, но явно нямат желание да изкажат своята гражданска позиция. Но аз мисля, че докато седим и си мълчим нищо няма да се промени.

Всеки иска промяна в тази държава и трябва да направим нещо, защото ако седим вкъщи пред телевизорите и казваме "Да тя е права или той е прав", няма как да се променят нещо. Трябва да се подкрепяме. Ние сме българи. Трябва да направим една по - добра държава за нас и нашите бъдещи поколения. 

След като написах писмото никой не ми обърна внимание. Даже по една от телевизиите казах на правителството, че давам срок от 2 седмици да ми върне отговор, но не в писмен вид написано от техните секретарки или чиновници. А просто да седнат, било чрез вас, медиите и очи в очи да дадат някакъв отговор какво те правят за държавата. Чрез факти и доказателства да ми докажат какво те са направили за тази държава, а не само да ни лъжат къде отиват парите от Евросъюза. Но така или иначе не получих отговор. Казах им, че в противен случай ще предприема следващата крачка като вдигна будните българи на протест. Защото много българи ме подкрепят и са на моето мнение.", каза Валентина в ефира на БТВ.

Известният пернишки националист Милен Петров от НС - Фронт също подкрепя протеста на 18-годишната Валентина.

В началото на месец март, Валентина написа писмо, което обиколи българските медии за часове. "Учим за депутатите, а не знаем кой е Христо Ботев, Левски и Бенковски.", беше написала ученичката от ПМГ-то в Перник. В момента Валя живее при баща си в Перник. Има по - малки брат и сестра. Майка й е пенсионирана по болест. Гимназистката е от онези млади хора, които не се примиряват със сегашното състояние на България, с нередностите и несправедливостта в живота. Припомнете си цялото писмо на Валя като натиснете тук.

Протестът ще започне в 17 часа пред Двореца на културата в Перник.

Няма коментари :

Публикуване на коментар