петък, 14 март 2014 г.

Росица Янакиева и Галина Асенова зарадваха перничани

Проектът за подлез при жп спирка "Даскалово" ще бъде преработен и подлез ще има, това каза на редовното заседание на Общински съвет кметът на Перник. Росица Янакиева информира обществеността в отговор на питане от общинския съветник Галина Асенова.


Изграждането на подлеза има няколко годишна история. Процесът е стартирал заедно с изграждането на Главен колектор I, когато е установено, че под жп линията минава газопровода  към фирма "Стомана" и поради това изграждането е преустановено. Водени са разговори с ръководството на фирмата за изместване на газопровода, но до решение не се е стигнало.

И тази година в бюджета на община Перник, с подкрепата на председателя на общинския съвет, и след натиск от страна на жителите на квартал "Църква". Определената сума в поименния списък на капиталовите разходи е 130 000 лв. В изпълнение на взетото решение, кметът Янакиева е поканила проектанта на подлеза, на който ще бъде възложено да преработи проекта. В новия си вид той тряба да осигури преминаване под участъка от Републикански път  I-6, до жп линията, като осигури достъп и за хора с инвалидни колички, велосипедисти и майки с детски колички.

Перничани могат да очакват новия подлез до края на годината.

Няма коментари :

Публикуване на коментар