неделя, 2 март 2014 г.

Бареков превзе Перник

С искане на прошка от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков започна учредителното събрание в гр. Перник.
„Моля да ми простите за всички грешки като журналист през годините, а сега - като политик“, започна Бареков. Той добави, че от тук насетне няма право на грешки. „В изборна война сме. Дори и снощният инцидент пред централата на партията, след като 30 минути съм си тръгнал от там и се стреля, значи, че страстите са нажежени и някой не може да си контролира нервите“, коментира Бареков.

Пред хората от града той каза, че Перник е един от най-трудните за политиците, което означава, че хората си имат мнение и знаят какво правят.

Според Бареков партиите, които сега са в парламента, са неспособни да управляват страната и да са адекватна опозиция и че алтернативата е "България без цензура" Пред хората от града той коментира, че партията вече разполага със свои депутати, но те не са попаднали в „България без цензура“ случайно, а защото в ГЕРБ има силен разпад. „Там има много добри хора, които при положението, в което се намира тяхната партия, е нормално да напускат и при положение, че искат да работят, нормално е да идват при нас“, коментира той.

Бареков добави още, че е възможно да започнат и разговори със СДС за евентуално коалиране. Той каза, че е имало анкета сред симпатизанти на „България без цензура“. Голяма част от тях първоначално са предложили коалиране с партия "Лидер", но след това е получена информация, че председателят й Христо Ковачки е изпаднал в сделки с Моника Йосифова и Сергей Станишев. Оказва се, че той е получил поръчка срещу 50 хил. гласа, съобщи Бареков и допълни: "За да няма жълтении, искам да ги попитам двамата - обещавали ли са пали срещу гласове?".

Нашият дневен ред не е кокалът, а хората, подчерта лидерът на "България без цензура". В основата на нашата програма са новите работни места, сигурност за младите хора. Демографската катастрофа може да бъде преборена с добра икономика, защото, когато няма икономика, хората бягат. Според него партиите са неспособни да създадат такъв продукт, който де е добър за хората. " Заради това се появихме ние", подчерта Бареков и допълни, че партията има възможност да победи още на евроизборите и е алтернатива на статуквото. „Властта за нас е само средство. В основата на това, което правим, е законът за „Чисти ръце“ той ще бъде внесен тази седмица в парламента и ще прокараме линия на чисти и мръсни политици“, каза той. Текстът има за цел да върне ограбените пари от хората в хазната и да вкара виновните политици в затвора.

Нашият закон иска не да бъде проверен просто Бареков или Борисов, но и близките ни. Как ще обясни той, че Бориславова добива без пари банка и после я продава за огромна сума. За времето на прехода са разпродадени активи за 40 милиарда, от тях влязоха около милиард по времето на Костов и милиард и половина по времето на НДСВ – това е грабеж. Лошото е, че не само бяха окрадени тези пари, но заводите спряха и не даваха работни места и заплати, коментира лидерът на "България без цензура".

Бареков прогнозира още, че краят на ГЕРБ идва скоро и той ще настъпи, когато лъснат връзките на Борисов с ДПС. „Всички зависимости на Борисов до месец-два ще излязат наяве и ще станат ясни много неща", прогнозира още партийният лидер.

У нас трябва да се възстанови българската държавност, каза зам.-председателят на партията Росен Петров. „На трети март не е освободена България, а е възстановена българската държавност, от която се нуждаем и днес“, каза Петров. Едно тяло, за да е изправено, се нуждае от център на тежестта и вие сте този център", заключи той.

Структурата в Перник ще се ръководи от Катя Иванова, определиха делегатите на събранието. Тя ще има четирима заместници - д-р Георги Драганов, Емил Димитров, Ивайло Иванов и Зорница Иванова.

По време на събранието стана ясно още, че „България без цензура“ ще има свой кандидат в частичния вот за кмет на с. Богданов Дол, Пернишко на 16 март. Това е Петър Иванов Теофилов. До момента той се е занимавал със строителство и е в бивш миньор.

На финала на събранието Росен Петров поднесе изненада на лидера Бареков, като му подари старо трофейно оръжие – съветски автомат ППШ. С този акт той символично предложи да бъде казано "сбогом на оръжията". Лидерът Бареков обаче разчете в символиката на подаръка, че им предстои истинска битка и призова съпартийците си да бъдат подготвени за това.



Представяне:

Катя Иванова e родена е в Перник. Завършила е право в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ и от 24 години е адвокат в Пернишката адвокатска колегия.

Д-р Георги Драганов – на 49 години е, практикува в Перник, има две магистратури – вътрешни болести и здравен мениджмънт. Направи си отвод, защото му предстои конкурс.

Емил Димитров е инженер по образование. Бил е зам.-кмет на общината. Семеен е, с двама сина.

Ивайло Иванов е на 40 години, кмет на пернишкия квартал „Изток“. Той е бивш банкер. Семеен, с 2 деца. Бивш член на ГЕРБ, преминал към ББЦ, защото споделя идеите на партията

Зорница Иванова – тя е магистър по публична администрация. Семейна е. В момента се занимава с PR.

Няма коментари :

Публикуване на коментар