четвъртък, 13 март 2014 г.

До месец засилват полицейското присъствие в квартал "Църква"

Засилено полицейско присъствие в населените места иска кметът на "Църква" Румен Петров. Битовата престъпност в квартала бележи невиждан бум. По-възрастните и самотни хора не смеят да нощуват в домовете си, а крадците стават все по-изобретателни.

Мнозинството от жителите на "Църква", посетили приемния ден на кмета, имат едно и също оплакване – имотите им се плячкосват от апаши. Повечето от жителите на квартала, предимно възрастни и самотни, плащат на частни охранителни фирми, но и това не им гарантира защита. Преди да нахлуят в чуждите къщи те изключват електрозахранването от таблата на улицата, и така неутрализират алармата.

Такъв е случаят и на 79-годишната Искра Величкова. През лятото първо е обран гаражът й, а в следващите месеци крадците са задигнали всичко, което намерили в двора. Искра Величкова в момента живее в "Изток", но през топлия сезон предпочита къщата си в "Църква". Тази година обаче се страхува да се нанесе в имота си. Жената твърди, че от 60 години живее в населеното място, но не помни такива престъпления да са се случвали досега.

Преди няколко дни кметът Румен Петров е имал среща с ръководството на 2 РПУ, предаде телевизия "Кракра". В квартала вече има патрулиращи полицаи, които охраняват главната улица на квартала, Кралев дол, Студена, Боснек и Чуйпетлово. Ситуацията в "Църква" обаче се усложнява допълнително от това, че на територията на квартала има нелегални пунктове за скрап. Кметът все пак е получил уверения, че до месец полицейското присъствие в квартала ще бъде засилено. Изрязани и предадени за вторични суровини са и част от оградите на училището и детската градина в "Църква".

Няма коментари :

Публикуване на коментар