петък, 29 ноември 2013 г.

Смях: Общинарка не прави разлика между машинист и ватман

Пернишката общинарка Галина Асенова не прави разлика между машинист на влак и ватман. Това стана ясно от публикуван нейн текст във Фейсбук.
За червената фурия на БСП е цяло приключение, че се е качила на влак, а не отчита факта, че много нейни избиратели нямат пари, за да се возят по родната железница, а за Галя липсата на служебна кола е голяма тегоба.


Общинската съветничка от Перник Галина Асенова, публикува във Фейсбук профила си текст, който разкрива омразата в обществото ни.

Публикуваме го без редакторска намеса:


Който казва, че да се пътува с влак не е полезно, греши. Стига да ти стиска да възприемеш това, което ти "поднася" средата! За пореден път се убеждавам колко различни паралелни вселени съществуват... Та возя се днес сутринта във влака към София, в първия вагон, точно зад ватмана. Минаваме през участъка след Горна баня, от ляво и от дясно боклуци, парцали, полукъщи, кал, мърсотия, циганския квартал. На съседната седалка започва разговор.

Един възрастен мъж казва на друг: "Имам чувството, че следващия път боклука ще затрупа релсите, а къщите ще ни паднат на главите". Другият му отговаря: "Толкова години е така, ма кой да ни оправи, кой? Престъпниците във властта? Кокошкарите в университета? Престъпниците, които ги подстрекават и дрънкат глупости? Пияниците в кафенетата?

Още от социализма ги отпуснахме...". Първият поема: "Мани. Оня ден една бабичка с бастун от нашта махала ми вика - чу ли за новия Хитлер, дано по-мъжко момче да излезе...". Точно докато се пуля на последното, двама цигани се появяват до линията и размахват средни пръсти към влака. Ватманът скача от седалката, започва да бие стъклото с юмрук, и с огромна злоба и хвърчащи слюнки, да "храни" майките на двамата отвън. Всички във вагона млъкват... След минута онзи си е пак на седалката, отминали сме бунището, хората пак започват да жужат. Двамата младежи срещу мен се споглеждат, единия казва: "Тия старци съвсем са изкуфели!"...

Забравих да кажа - пътувам към София, ще ходя на конференция "Речта на омразата и ролята на гражданското общество"!!!

Няма коментари :

Публикуване на коментар