вторник, 15 октомври 2013 г.

Позор: Росица Янакиева с награда за общинар-реформатор

Росица Янакиева в курортен комплекс „Албена”, получи годишната награда за общинар-реформатор. В същото време обаче в града се коментира, че тя не отиде на освещаването на параклиса, който се построи от инициативата на хората в Перник, в памет на загиналите при катастрофи в участъка при бензиностанция „Шел”.
Хората от квартал "Църква" пък вече години чакат да бъде направена велоалия. Чистотата по общинските улици в квартала също е под всякаква критика.
Росица Янакиева отказа и да построи тротоар-велоалея на основния път в село Рударци. Хората ходят по улицата, за да стигнат до спирката.


Във връзка с новооткритата в "Тева" детска градина през септември гръмна скандал, че в нея няма деца.
Причината за липсата на малчугани бе факта, че липсваха стерилизатори за съдовете на деца. Заради тази причина от РИОКОЗ не бяха дали разрешение за допускането на малчуганите в забавачката.


Появи се дори информация, че директорката на градината е била заплашена с уволнение от Евелина Любомирова - жената, която отговаря за образованието в Община Перник, че ако не докара деца ще бъде уволнена.


Какво направи кметицата, за да се разкрият нови работни места в града - нищо. Какво направи Янакиева, за да се справи с незаконните сметища пръснати по целия град, включително в центъра на Перник - нищо. Защо Перник е градът с най-нередовния градски транспорт. Кога Росица Янакиева смята да направи нещо по въпроса?


Днес пък стана ясно, че жителите на източните пернишки квартали "Мошино", "Изток", "Църква" и близките села Кралев дол и Студена искат всички влакове за Перник да спират и на жп. спирка "Метал".


Кметът на "Изток" Ивайло Иванов е поставил проблема на обсъждане на новото жп. разписание, което влиза в сила през декември. Спирка "Метал" обслужва район, в който живеят около 40 000 души. Голяма част от тях работят в София и пътуват ежедневно дотам.

LIVENEWS.BG / Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар