понеделник, 15 април 2013 г.

Започва делото за убийството на Мирослава

До няколко дни в пернишкият окръжен съд ще бъде внесен обвинителния акт срещу Марио Любенов-Заека за убийството на Мирослава от Перник.

Прокуратурата е преценила, че събраните доказателства са достатъчно, потвърди и окръжният прокурор на миньорския град Пламен Найденов. Според него, към папката с обвиненията ще се добавят само няколко дребни уточнения. Найденов е спокоен, че събраните доказателства ще издържат в съда, въпреки че в медиите се коментираха слабостите на обвинението, което се опира най-вече на показанията на самоубилият се Стойчо Стоев – Чочо.

Досега защитата на Заека не е получила нито отказ за исканите от нея нови доказателства, нито е уведомена с постановление за решението на прокуратурата. Според адвокат Диана Любенова това е поради липсата на преки доказателства, които изобличават Заека като пряк извършител на убийството.

Адвокатката съобщи още, че има абсурдни нарушения, които ще се използват в съда. Тя продължава да държи на тезата, че Марио Любенов не е прекият извършител на убийството и въпреки многото събрани от прокурорите документи, се надява да го докаже на процеса.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар