петък, 5 април 2013 г.

Нов пост за директорката на ПМГ-то Емилия Грозданова

Във връзка с новото попълнение на минипарламента съветниците приеха и промени в постоянните комисии на ОбС. След като освободи вече бившия съветник Владимир Виденов от участие в двете комисии – „Образование, наука, култура и вероизповедание” и „Екология, земеделие и гори” на негово място влезе Емилия Грозданова.

Поетът в групата общински съветници от ГЕРБ Владимир Виденов напусна колегите си по собствено желание. Той е вторият в местния законодателен орган, който си тръгва по своя воля. Преди него си отиде д-р Александър Алексиев от БСП и коалиция.

Миналия месец Виденов е подал официална молба чрез ОбС до Районната избирателна комисия с искане за предсрочно прекратяване на пълномощията му като общински съветник от 14 март 2013 г. Той е посочил лични причини за напускането си. Като официален мотив за оставката си Виденов сочи, че служебната заетост му идва в повече и му е трудно да съчетава с нея ангажиментите са на общински съветник. Той работи в София и се случва да закъснява за заседания на местния законодателен орган. Дори настояването на областния координатор на ГЕРБ и губернатор Иво Петров да остане на поста си не е повлияло на Виденов, който бил категоричен, че напуска ОбС и групата „Старейшини” на ГЕРБ. Фактът, че е творец, дал допълнителна тежест на решението му да си тръгне, пише вестник "Съперник".

На негово място вчера положи клетва Емилия Грозданова – директор на природоматематическта гимназия в „Христо Смирненски” в Перник, която в момента е в отпуск по майчинство, но е заявила че то няма да попречи на работата й в местния законодателен орган. Във връзка с новото попълнение на минипарламента съветниците приеха и промени в постоянните комисии на ОбС. След като освободи вече бившия съветник Владимир Виденов от участие в двете комисии – „Образование, наука, култура и вероизповедание” и „Екология, земеделие и гори” на негово място влезе Емилия Грозданова.

Няма коментари :

Публикуване на коментар