събота, 2 март 2013 г.

Дворът на училище се превърна в паркинг за клиенти на фитнес зала

Дворът на 6-то училище в пернишкия квартал "Църква" се превърна в паркинг за клиенти на фитнес зала. През 2012 година се провежда търг за отдаване на общинска собственост намираща се в 6-то училище под наем. Търгът е спечелен от фитнес клуб и през месец септември миналата година започва ремонт на бившия кабинет по трудово обучение.
На родителите е обяснено, че този фитнес ще бъде в ползва на учениците, но обстоятелствата се обръщат срещу децата. В сградата на учебното заведение се помещава филиал на ОДЗ "Миньорче" и школа по бойни изкуства, която използва физкултурния салон за тренировки.

До бившия кабинет по трудово се намира задния двор на училището, който е свързан с улица "Отец Пайсий" посредством портал. До портала са поставени два знака от правилника за движение по пътищата - на единия се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, а на другия се забранява разхождането на домашни любимци в двора. Този вход се използва от снабдителни автомобили, които зареждат с продукти ученическия стол, но се използва и от клиенти на фитнес залата като паркинг.

Вижте как двора на 6 - тото се превърна в паркинг като натиснете тук.

Директора на училището е издал заповед забраняваща влизането на мпс - та от лица използващи фитнес залата, която работи и през почивните дни и за 6 месеца не е успял да затвори задния портал. Охраната на училището отговаря единствено за входа и сградата.

Учениците в 6 - тото училище имат час за безопасност на движението, но за такава няма как да става дума, тъй като правилата се погазват под прозорците на класните им стаи, жалват се родители. Преди двора да стане паркинг децата са използвали и задния изход, за да се приберат, но сега заобикалят през централния вход, защото ги е страх от влизащите коли.

Всеки шофьор би могъл да "завърти" гуми в двора на шесто училище стига да иска и няма сила, която ще го спре. Съвестните граждани питат: "Трябва ли да се затвори още едно училище в града заради бизнеса?" Къде са отговорните институции - КАТ и Регионалния инспекторат по образование? Има ли директор в това училище, който може да се заеме с проблема и да се грижи за безопасността на поверените му деца?

Същата порочна практика се случвала и в 7 ОУ "Георги Сава Раковски", но персонала бързо се справил със създалия се проблем. Фитнес зала помещаваща се в школо има и в Минния техникум (Техникум по Енергетика и Минна промишленост "Христо Ботев"), където отново клиенти използват паркинга на близката бензиностанция (при положение, че там има табела, която указва, че паркинга е само за клиенти на бензиностанцията) или паркират автомобилите си на пътното платно на локалната улицата, която се намира до бензиностанцията като създават предпоставка за катастрофи.

zaPernik.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар