четвъртък, 29 ноември 2012 г.

НАП запорира банковите сметки на пернишкия тотомилионер

НАП запорира банковите сметки на пернишкия тотомилионер Росен Русимов-Джуджето. С около половин милион ще олекне перничанинът, след като приключи проверката на авоарите му, съобщи zaPernik.com.

Срещу Русимов вече върви и данъчна ревизия като физическо лице, защото той е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета. Той прехвърлил дълговете на дружеството "Билд Инженеринг" на безимотния ром Бойко Илиев от село Медковец. Въпреки, че привидно е чист пред финансовите власти, перничанинът е солидарно отговорен като физическо лице за дълговете на фирмата. 

Според регистрите размерът на задълженията на дружеството за периода 21 февруари 2007 г.- 30 юни 2009 г. (докато е собственост на перничаните Росен Русимов и Ангел Христов) размерът на задълженията й е 618 000 лева.

Мерките на НАП срещу Джуджето са заради участието му в класическата схема за източване на ДДС. Според източници от агенцията има законови механизми, с които да се търсят стари фирмени задължения от лица, които са били собственици или управители на фирми.

Самият Русимов коментира, че цялата дандания е заради късмета му и огромната печалба. "Щом вземеш отнякъде пари, гледат да те одрусат като мечка дива круша", коментира перничанинът.

Няма коментари :

Публикуване на коментар