неделя, 7 октомври 2012 г.

Какво става с жалбите в Община Перник

Пернишкият бизнесмен Вихрен Матев използва телевизия ТВ7, за да попита чрез нея Община Перник, защо не може да си опъва кабелите за интернет услуги по електрическите стълбове, съобщи Perniktoday.net


В град като Перник, който има над 10 000 жители, интернет доставчиците са длъжни да полагат кабелите си в изкопи под земята, а не както иска уважаемият Матев по стълбовете на Електроразпределителната мрежа. 

Изключение от горе посоченото правило правят заселени места, които нямат повече от 10 000 живущи, където се иска разрешение от ЧЕЗ, но явно Вихрен Матев или се прави на ударен, за да оплюе Община Перник, или не знае от какви разрешителни се нуждае за да развие бизнеса си.
При евентуално разрешение от ЧЕЗ електроразпределение, неговата фирма е длъжна да плаща по 0,50 стотинки на стълб наем на месец.

Бизнесменът няма да получи разрешение да разпространява по този начин услугите си, не и в този град, където все още се спазват нормативните уредби, това каза заместник кметът Росен Йорданов.

Вихрен Матев се обърна към Daskalovo.blogspot.com с мнение по материала на Perniktoday.net. Той твърди, че информацията публикувана в сайта не отговаря на истината, а става въпрос за съвсем различен случай.

Според Матев той е сигнализирал телевизия ТВ7, че Община Перник не отговаря на изпратените до нея жалби, а не става въпрос за разрешение за прокарване на интернет кабели, което той вече има.

Въпросът, по който се бяхме обърнали към екипа на TV7 всъщност беше съвсем друг! Въпросът беше „Защо Община Перник не отговаря на жалбите и молбите на гражданите в законно установеният срок?”, посочва Матев.

Правото на отговор можете да видите ТУК

2 коментара :

  1. http://www.perunik.com/news/113537/Община_Перник_–_сплав_от_некомпетентност,_наглост,_нахалство_и_безочие!

    В краят на този материал съм публикувал разрешението, издадено ми от Община Перник. Предлагам Ви да публикувате опровержение на неверните факти, които се съдържат в публикуваният от Вас материал!

    ОтговорИзтриване
  2. И понеже много се спекулира с темата за кабелите и как е по цивилизованият свят - ето ви едно показателно филмче за сверка на часовниците по този въпрос: http://youtu.be/J6bztskZL5o

    ОтговорИзтриване