понеделник, 22 ноември 2021 г.

Скандали тресат ГЕРБ-Перник

Кърваво писмо на Виктор Петров разкрива отношенията в ГЕРБ-Перник.
Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Резултатът от президентските избори в пернишко показа, че в даващата привидно вид за стабилност структура на партия ГЕРБ в Перник, всъщност вече текат дегенаративни процеси. Макар  и да определят ниската избирателна активност като мотив за тежката загуба, всъщност проблемът е много по-дълбок и се корени в тоталната изолация на актива на структурата от процеса на вземане на решенията. Демократичен и прозрачен ли е изборът на новите ръководства в пернишкото ГЕРБ или местният лидер Емил Костадинов налага тоталитарен режим? След едноличното решение за назначаването на приближената до него, но недолюбвана в структурата  бивша съветнична Мирослава Николова за организационен секретар, нови скандали назряха и са на път да експлоадират.

Без да си дава никакъв зор и за куриоз, дори без да се е запознала с младежкото ГЕРБ, 20-годишната Рая Владимирова се уреди с шефско място в структурата в Перник. Блондинката е "назначена" за областен координатор на младежите още с първото си появяване - директно на последното изборно събрание за областен координатор на структурата, на което събира скромните шест-седем гласа от приближените до Костадинов делегати.  По устав решаваща е думата на областният координатор на партията в Перник, който пренебрегва избора на младежите и набутва протежето си и заедно със своята кръщелница Дарина вече оглавяват новото ръководство. 

Не по различна е картината с женската организация. Костадинов е взел решение да бие шута и на дългогодишната областна лидерка на жените Елза Драгомирова. Нейното място ще заеме шестата от листата на ГЕРБ в изборите за парламент Ивета Боянова, чийто личен рейтинг обаче май се оказа не особено висок със скромните 155 преференции за 47 НС. Боянова въобще не е харесвана от своите съпартийки поради откровеното й подмазване към всяко ново ръководство на местната структура. Тази тактика обаче досега винаги й се е отплащала с високи постове.

Какви още рокади е решил да предприеме областният шеф на ГЕРБ в Перник скоро ще стане достояние на обществеността.

mirogled.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар