сряда, 20 май 2015 г.

Камери и полиция дебнат всяко нарушение по време на абитуриентските балове

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове, в Перник и областта са набелязани конкретни мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движението по пътищата.

Проведени са среща между ръководството на Областната дирекция, директорите на училища и Регионалния инспекторат по образованието. Набелязани са съвместни действия при провеждането на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на Деня на българската просвета и култура.

Създадена е организация за максимално ефективно използване на полицейските сили от Районните управления по места. Униформените приоритетно ще бдят за реда в районите на училищата, където ще се събират повече автомобили с абитуриентите, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания.

Проверяват се ресторантите, баровете, дискотеките и клубовете, като специално внимание се обръща на пропускателния режим, за да не бъдат допускани хора с огнестрелно оръжие, агресивни, в нетрезво състояние или употребили наркотици. В тази връзка са проведени срещи и с ръководители на частни охранителни фирми, като е уточнено взаимодействието и своевременния обмен на информация с органите на полицията.

Засилен е контролът по отношение пренасянето, законната употреба и съхранението на огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства за да се избегнат инциденти и нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

Няма коментари :

Публикуване на коментар