понеделник, 16 февруари 2015 г.

Роднини в Даскалово (Църква) живеят врата до врата, след свада с бой и пистолети

Перничани станаха герои в поредния крими брой на "Жега" по ТВ7.
Какво може да се случи, ако столичанин паркира колата си в двора на жител на Перник? Звучи като начало на екшън филм.

Като в истински уестърн, перничанинът и софиянецът вадят бойни пистолети, след което проехтява изстрел. Като по чудо, тази пернишка история не се превръща в пернишка трагедия.
Когато Венцислав решава да закара приятелката си Марияна в бащината й къща в пернишкия квартал "Църква", той дори не предполага, че това ще се превърне в един кошмарен ден и за двамата.

Венцислав работи в столична адвокатска кантора, а Марияна е диригент на детския ансамбъл "Граовче" в Перник.

Марияна

Бащата на Марияна, Ангел, е купил дърва и те решават да натоварят няколко чувала в багажника. Венцислав вкарва колата си в двора на къщата, построена на калкан.

В едната половина живее семейството на Марияна, в другата семейството на Божидар Божилов. Те са роднини – майката на Марияна и майката на Божидар са сестри. Когато се връща от работа, Божидар запушва изхода с колата си. Това е само началото на скандала.
"Започнахме да го викаме под прозорците и майка ми каза, аз ще отида са го извикам, да не би да си е сложил слушалки, да слуша музика и да не чува. След малко гледам, че майка ми върви страшно уплашена и разтреперана, Божидар вървеше зад нея с насочен в гърба й пистолет. Той наближи към нас и започна да крещи да ругае, използваше изрази като : ще ви изтребя всичките", разказва Марияна.

"Аз видях, че носеше в ръката си пистолета, след което го прибра и започна да крещи и да заплашва", разказва Венцислав. Венцислав предупреждава Божидар да не прави скандали и да не заплашва и да му позволи да си изкара колата, но Божидар започнал да нарита към него."Крещеше и заплашваше: кой си ти бе, какъв си, сега ще те пребия. Аз го изблъсках с ръце, защото нямаше зъби и като крещеше ме плюеше в лицето", продължава разказа си Венцислав.
Версията на Божидар обаче е по-различна. Според него майката на Марияна - Райна Янкулова, която е над 70-годишна, е влязла без разрешение в дома му като е прескочила...терасата. "Тя е влезнала не през заключената вратата, а отзад през тераса. Прескача през терасата, минава през една стая, коридор, та до втория етаж", разказва пред ТВ7 Божидар. Според него Венцислав го е ударил в корема и той паднал. "Когато се опитах да се изправи, той пак ме удари, паднах. В този момент наскачаха и останалите. Спас Янкулов, Ангел Янкулов, Росица, Райна, Марияна. Един от тях изскуба метална помпа от двора и се опита да ме удари с нея. Някой се опита да ме удари с керемида. При изправянето си аз съм със счупени зъби, лицето ми е в кръв, устата ми виси на парцали.Аз се опитвам да извадя оръжието си, но няма накъде да го насоча, защото той продължава да ме цели да ме удари. Дадох един изстрел в земята пред краката ми. Те се уплашиха и се отдръпнаха", разказва Божидар.
Според Венцислав обаче, съперникът му е стрелял директно в гърдите му от три метра разстояние, обаче той се извъртял. "Стреля директно в мен, направи опит за стреля отново вече в непосредствена близост, но усетих как оръжието засече. И аз побягнах", разказва Венцислав.
"Въпросният Венцислав извади макаровия срещу мене и само крещеше: ще те застрелям, копеленце, ще те застрелям", отговаря Божидар, верен на своята версия и отрича пистолетът да му е засякъл.
Марияна се придържа обаче към версията на Венцислав и уточнява, че след изстрела на Божидар, приятелят й изтичва до колата, взима своя Макаров и го насочва срещу Божидар.


Венцислав

Божидар притежава разрешително за оръжие, с което разполага и Венцислав, тъй като в миналото е работил като охранител в строителна фирма.
След стрелбата е образувана преписка. Прокурор Бисер Ковачки приема за безспорно, че Божидар е насочил пистолет към тялото на майката на Марияна.

Изненадващо обаче, прокурорът постановява, че самото насочване на огнестрелно оръжие не означава действително намерение за извършване на убийство, както и за отправяне на закана за това.Заради това, прокурорът отказва да образува наказателно производство.
Налага се с постановление зам.-апелативният прокурор на София Красимира
Филипова да отмени постановлението. Така производството попада в омагьосан кръг. Но скандалите между роднините продължават.
Решението сега е в ръцете на прокуратурата. А семействата на Божидар и Марияна продължават да живеят врата до врата.


Божидар

Във Фейсбук Божидар Божилов уточнява: Привет искам да уточня няколко неща по предаването. 1 .дал съм пълно уточнение пред полицията за посоката на изстрела предполагам, че куршума все още може да бъде намерен на посоченото от мен място. 2. нещо което не беше споменато в предаването на мен ми отне време да се облека и да изляза затова твърдението, че съм извел въпросната Райна с извадено оръжие е пълна лъжа. 3. пистолета ми беше доброволно предаден на пристигналия патрул на МВР заедно с всички патрони и ако имаше засечка това щеше да е отразено. И накрая, аз съм готов да застана пред детектор на лъжата за всички мои изказвания пред камерата на тв7, както и за показанията си пред полицията. С уважение Божидар Божилов.

Няма коментари :

Публикуване на коментар