понеделник, 23 юни 2014 г.

Перничани искат Нова Конституция

Все повече перничани се присъединяват към инициативата - Новата Конституция.

Създателите на инициативата във Фейсбук засега предпочитат да останат анонимни, но въпреки това интерес към новите предложения не липсва.

Призивът във Фейсбук страницата (Новата Конституция) гласи - "Ние активните граждани на България смятаме, че в страната трябва да се случи политическа промяна, а не поредната подмяна. Това е главната причина за създаването на проект за Нова Конституция на Република България. Проект за една различна република, а именно президентска република."

"Смятаме, че по важните въпроси и в случай на неразбирателство между президент и Народно събрание, то народа чрез референдум сам трябва да избере своята съдба. Накрая, но не на последно място смятаме, че трябва да отпадне институцията Велико Народно Събрание", допълват създателите на Новата Конституция на България.

Във Фейсбук страницата ежедневно се публикува по един член от Новата Конституция, който се подлага на обществено обсъждане в социалната мрежа. Инициативата вече придобива голяма популярност, всекидневно страницата е харесвана от десетки хора.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар