понеделник, 12 май 2014 г.

Вижте, защо Даскалово ("Църква") са на воден режим

Заради неизпълнен договор за нов водопровод голяма част от жителите на Църква са на постоянен воден режим. Община Перник и ръководството на ВиК трябва да обяснят на хората защо живеят при тези условия, каза за Радио и Телевизия „Кракра“ кметът на квартала Румен Петров.

Заради честите аварии 4000 жители на квартал Църква са останали без питейна вода в празничните дни около Великден и Гергьовден. Старите етернитови тръби и високото налягане са формален повод за оправдание, твърди кметът Румен Петров. Община Перник не е изпълнила договор от 2012 година за осигуряване на вода във високите части на квартала. Предвиден е и паралелен водопровод от митницата при Стомана до центъра на Църква. През летните месеци с помпа, която вече облужва квартала, водата от Витошкия водопровод ще се качва до високите части.

Срам ме е да говоря с хората, призна кметът. Те смятат, че са на режим, а истината е, че не е свършена работа в участък от 250 метра. Община Перник и ВиК трябва да отговорят на хората защо договорът не е изпълнен, при положение, че е сключен с фирма-изпълнител, заяви Румен Петров.

Няма коментари :

Публикуване на коментар