понеделник, 9 септември 2013 г.

Даскалово в очакване на нови пернишки дербита

Пернишкият квартал Даскалово (Църква) е в очакване на завръщането на дербито Миньор - Металург. Кварталът винаги се е славил с големия си брой привърженици на Металург, но след ликвидацията на клуба много от тях преминаха в редиците на миньорците.


Сега хората от квартала са обнадеждени, че макар и след няколко години ситуацията да има два пернишки отбора в "А" група, ще се повтори. Металург 1957 бе създаден предимно от юноши на отбора и предстои да започне във втората областна група на Перник. Амбицията е "металурзите" отново да бъдат при елитната ни футболна група, където са побеждавали ЦСКА, Локомотив София и Миньор.

Футболните фенове в Перник са много и това си личи от подкрепата на миньорци, макар че отборът им играе във "В" група. Дивизът на тифозите е - и във "А" и във "В" група, перничани сме!

За да се случи това дерби обаче ще трябва да минат поне няколко години, защото новосъздаденият отбор Металург 1957 стартира от областната група в Перник, а Миньор, след като не събра средства да започне в "Б" група, сега се подвизава в Югозападната "В" група.
Каквато и да е ситуацията, в Перник се надяват отново да видят двата най-известни пернишки отбора в елита.

Николай Георгиев, football24.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар