четвъртък, 7 март 2013 г.

Миньорци да не бързат с отварянето на ракията

Въпреки многобройните финансови проблеми около Миньор, перничаните се стегнаха и в първия пролетен кръг на "А" група записаха важна победа. Миньоро нанесе ценен удар в борбата за оцеляване, като взе три точки след победа над Пирин (Гоце Делчев) с 2:0.

Явно парите на бизнесмена Христо Ковачки, които дойдоха броени дни преди старта на пролетния дял от шампионата, се оказаха силен стимулиращ фактор. Без тях миньорци дори можеха да не стартират пролетната надпревара. Една победа обаче пролет не прави!

Миньор към момента е на 13-та позиция с 15 т. След тях в класирането са Монтана, Локо Сф. и Етър. Монтана и Етър изглеждат като отборите, които най-здраво са се запътили към "Б" група. Локо Сф обаче няма да се даде без бой и софиянци ще гледат да вържат тройка за семестъра и да останат в "А" група. Това е заплаха за Миньор, защото и Берое и Ботев Вр. поне на първо четене, имат по-големи шансове да останат в елита, отколкото перничани. Именно затова не трябва да се бърза с емоциите. Полезно ще е да се погледне трезво на нещата, макар че това не е лесно, особено в Перник.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар