събота, 27 октомври 2012 г.

Янакиева праща Миньор във "В група"


Кметът на Перник Росица Янакиева не иска да вземе акциите на ФК "Миньор", както чрез гласуване и вмениха общинските съветници на Перник, съобщи zaPernik.com. Янакиева се бави вече близо месец и продължава, с което обрича отбора на разпадане и ритане във "В група".

Дълговете, които футболния клуб е натрупал е в размер около 2 800 000 лева, но отбора има 1 300 000 вземания, както и 1 200 000 опрощения от Топлофикация. Така остават 300 000 лева на минус.                    

По втората част от задълженията на кметицата - да потърси инвеститор за клуба, работата също е до никъде. Тя се е доверила на Мони Велинов. Вчера Янакиева е потвърдила новината на zaPernik.com, че Велинов е човека, който търси инвеститор от името на Община Перник. Там говорим за нигерийци, които са се дегизирали като португалци, за по достоверно.

Кметицата на Перник Росица Янакиева е готова да загубим отбора, като затова натопи досегашния благодетел на клуба Христо Ковачки. "Какво толкова, ще играят във "В" група", казала кметицата на генерал Димитров", съобщи zaPernik.com.

Засега по-сериозна е работата на общинския съветник Ненко Темелков. Той преговаря с испанци, които поне ги има на картата. Темелков е обещал да се опита да поднови интереса им, след излизането на финансовия одит на клуба, но не се ангажира с прогноза дали ще се навият да вземат клуба на перничани.

Няма коментари :

Публикуване на коментар