събота, 16 март 2024 г.

14 ученици от Пернишко отпаднали от училище през първия срок

Общо 14 ученици в област Перник са със статут на отпаднали от образователната система през първия учебен срок. 5 от тях са сменили местоживеенето си, по останалите 9 случая отговорните институции не спират да работят ежедневно.
 
Това стана ясно по време на заседание на Областния координационен цетър, относно извършените дейности и добри практики, съгласно Механизма за обхващане и задържане на деца и ученици през I срок на учебната 2023/2024 г .както и допълнителни мерки по превенция на включените в образователната система деца и ученици, които са в риск от отпадане.

На съветът бе представена подробна информация от експерти на РУО – Перник, от която стана ясно през отчетния период действията на екипите са били насочени към изясняване на всеки конкретен случай чрез провеждане на разговори по телефон или срещи. Извършени били посещения на адрес от екипите за обхват.

Един от акцентите в работата по Механизма е във връзка с осъществяване на текущи проверки в училища по отношение присъствието на учениците в учебни часове и вписването на отсъствията в дневниците на паралелките. В тази връзка са извършени проверки в 38 от 40 училища на територията на област Перник по един, а в някои училища и по-повече пъти.

В хода на срещата бяха набелязани и предоложения за подобряване на дейностите по Механизма. Институциите работят добре и са в постоянно сътрудничество, тъй като образованието е една от приоритетните дейности на институциите от територията на областта.

Няма коментари :

Публикуване на коментар