петък, 31 март 2023 г.

Мобилна линейка със специалисти предлага безплатни прегледи на жители от област Перник

Водачът на листата за народни представители от 14 МИР-Перник Борис Цветков и втората в листата Ива Борисова, изпълниха поетия ангажимент и осигуриха мобилен специализиран лекарски автомобил, снабден с апаратура и медицински специалисти, които да извършват безплатни прегледи, изследвания и диагностициране на всеки пациент, желаещ да се прегледа.

Жителите на град  Земен и село Калище вече имаха тази възможност и се възползваха от нея. Специализираният здравен автомобил, оборудван със съвременна апаратура Сименс и специалистите извършват на всички желаещи БЕЗПЛАТНО: преглед, ЕКГ, изследване на кръвна захар и хемоглобин. Екипът на здравния автомобил са специалисти, служители на ЦКС.

„Ние имаме твърдото намерение да спрем търговията със здравето на хората, а болниците да не са търговски дружества. Въпреки трудностите, при управлението ни заедно с „Продължаваме промяната“, ние реализирахме няколко наши инициативи, които са много важни за хората. БСП настоява за възстановяване на здравните грижи и в отдалечените места – включително в планински и гранични райони. Докато възстановим необходимите здравни грижи и лаборатории сме готови да осигуряваме периодични посещения на Мобилен здравен автомобил с необходимите специалисти и апаратура“, заяви Борис Цветков.

„С грижа за хората от наш слоган се превърна в реалност за нас. В нашата предизборна платформа предлагаме: намаляване на 9 % ДДС на лекарствата и медицинските изделия; безплатни лекарства за всички деца до 14г. и за всички хора над 75 г. възраст; регионализация на здравеопазването – достъпни здравни грижи за всеки един български гражданин.

Ние можем да спрем търговията със здраве, болниците ни да не са търговски дружества.

ДА! Можем“, заяви Ива Борисова.

Няма коментари :

Публикуване на коментар