неделя, 11 юни 2017 г.

Бойко Борисов: Перник става квартал на София

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч насофийското метро. Премиерът бе категоричен, че столичната подземна железница разполага най-съвременните влакове и най-съвременната система за управление на влаковете.


„Виждате нещо, което ако е било лесно, отдавна да е направено както в много други столици, а не ние да го правим сега. Помните, ние заварихме 4 км тунели под НДК“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че „Перник става квартал на София“, отбелязвайки значението на изграждащата се връзка с пернишката железница.

Борисов благодари на ЕК за отпуснатите над 200 млн. евро за изграждането на третия лъч на столичното метро, допълвайки, че под земята се работи и събота и неделя. Очаква се през следващата седмица пък да бъде пуснато платното по бул. „Патриарх Евтимий“.

„Исках да покажем на вашите зрители какъв подземен град се строи под един близо два милионен дишащ, работещ град. Огромен строеж за близо милиард, насочен към работещите, учещите, движещите се не само гости, но и самите столичани. С тази метростанция връзваме и пернишката железница. От това, което ми се докладва около 20 – 30 хиляди коли на ден влизат от Перник в София и излизат вечер“, каза Борисов.

„С буферния паркинг и с директната връзка, която правим на метрото с железницата, всеки който иска да слезе от автомобила и да не задръства София, да щади околната среда и въздуха, – може да го ползва“, посочи той.

Очаква се от съоръжението да се възползват 50 хиляди души, какъвто е и капацитетът на този метродиаметър.

В инспекцията на третия лъч на столичния метрополитен участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на представителството на ЕК в България Огнян Златев и евродепутатът Андрей Ковачев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар