вторник, 10 януари 2017 г.

Сайтът zaPernik грозно нападна Антония Петрова

Петър Тишкин
Пернишкият сайт zaPernik грозно нападна Антония Петрова. Мис България 2009, коментира избора на Мис Хелзинки, който взриви социалните мрежи. 
„Мис Хелзинки има питекантропско излъчване. Все едно еволюцията не е минала през нея. Красотата е субективно понятие, но има някакви критерии. Знаем как изглежда едно аристократично лице – с тънък правилен нос, за разлика от това момиче“. Това заяви за предаването „Здравей, България“ Антония Петрова.

Нейният коментар стана повод сайта на Петър Тишкин да публикува злобния материал - ХАХ! Обявената за най-грозната Мис България и Мис Крокодил Антония Петрова плюе по Мис Хелзинки, била като питекантроп!

Тишкин освен елементарен PR на ГЕРБ, явно се е насочил да коментира и светски теми. И те, както доста други са твърде далечни за него. Грозно е да плюеш по една от най-красивите перничанки, която през последните години продължава да се радва на заслужено медийно внимание. Тишкин задаваш ли си въпроса, защо канят нея да говори по тези теми, а не твоята скромна персона? Може би, защото си твърде далеч от тези теми! Кой е определил Антония Петрова за най-грозна? Имаш ли отговор на този въпрос? Защо правиш внушение на читателите на сайта?

Вие по какви критерии определихте, че Антония Петрова е най-грозната Мис България? Май забравихте или пък не сте разбрали, че тя е била и Мис Русия. Тоест освен у нас се е доказала и в чужбина. Само това да вземем, то не би трябвало така грозно и грубо да нападате една жена. Защо сайта zaPernik не пише за проблемите в града - за неработещото парно, за непочистените улици, за твърде занемареното образование, за високата престъпност. Защо вместо да давате аргументи, то плюете по една жена, която е печелила конкурси и има своята позиция по актуални теми. Грозно е! Независимо дали сте съгласни с Антония Петрова или не, то не би трябвало да я нападате на личностна основа. Изразете вашето несъгласие, без да давате определения за нейната красота. Все пак в журналистиката е редно да се стъпва на аргументи, а не на нападки.

Един съвет от моя страна - гледайте си PR кампания на ГЕРБ, и недейте да натрапвате своят творческа безпомощност, която се изразява в личностни нападки. Измислете нещо смислено и градивно преди да го пускате в сайта, все пак е редно да има и съобразяване с някои журналистически норми. 

д-р Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар