събота, 13 декември 2014 г.

Амбицията им е голяма! "Багажът" обаче липсва! Очакваме списъка с фирмите и парите!!!

Настоящият кмет на Перник, Иван Иванов, избран във въртеобразен ред от Общински съвет Перник, днес даде пресконференция, посветена на финансовите проблеми на общината. Господин Иванов естествено се държи като паднал от Марс: 7 години НЕ е бил общински съветник, а в последните 3  от тях – НЕ Е бил ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ В Общински съвет Перник!
Като не си заемал тези постове, няма и как да носиш отговорност за последствията!!! Ако някой не е разбрал – целият вой до небесата е:

1. Да стане ясно колко лоши са уволнените заместник-кметове от екипа на бившия кмет, че така упорито продължават да съдят процедурата по избор на кмет от Общински съвет Перник - гласуван на базата на едно протоколно становище на ЦИК и по съвета на президентския секретар, обжалвано решение от областния управител и престъпно нарушаване целостта на кметския кабинет преди да излезе съдебното такова!

2. За да разберат всички, че цели 7 години общината е управлявана неправилно, че Росица Янакиева е злодея в този град, който виждаш ли сега е цял заместник-председател  на Народното събрание;

3. За да разбере всеки жив човек , че премиера Борисов и държавния финансист – Владислав Горанов, ще се явят и ще спасят перничани – има искане за 2,2 млн. лв. до Министрество на финансите за безлихвен кредит. Но ако дадат поне 1 милион положението е спасено /типичния “тука има – тука нема“ принципа в действие, допълнен с призива към Светая Светих, целящ да осигури прилично количество избиратели за следващите избори/.

4. За да кажем, че днес така ще оправим положението, че следващия кмет, който ще дойде, ще работи „на тези демократични устои и ПАЗАРНИ принципи“ /цитат от думите на кмета/. И много внимавайте какъв следващ кмет ще изберете.

В крайна сметка не стана ясно в какво точно се изразява предстоящия ФАЛИТ на Общината. Заглавията в медиите са гръмки и са много. Амбицията им е голяма /бел.ред. амбицията на кметския екип по думите на самия Иванов/, но „багажът“ явно нещо не достига.

Има проблеми с плащането на сметките за ел.енергия. Но такива проблеми има от доста време, и кмета много удобно спестява факта, че проблемите са и заради некоректни двустранни взаимоотношения между ЧЕЗ Разпределение и Община Перник, които Росица Янакиева поддържаше чрез незнайно каква магическа пръчка.

Имало голяма опасност служителите на Общината да не получат заплатите си през този месец. В същото време господин кмета не знаеше нито на коя дата се плащат заплати, нито колко са общинските служители. Не забрави обаче тънко да вкара послание към тях , използвайки повода с излезлите в дългосрочен болничен отпуск общински служители. Който разбрал - разбрал.

На училищата и детските градини се дължали 150 000 лв. от целеви средства, а никой не каза дали тези средства са постъпили от държавния в общинския бюджет и какъв е периода и предмета на разплащането.

Имало запори за 6 279 900 лв.? Каква изненада само за новия кмет, в чието бюро като председател на бюджетната комисия вероятно все още се намират справките, които той постоянно изискваше от бившия кмет и финансовия отдел на Община Перник. За незапознатите с  темата – в тези справки фигурират имената на n на брой фирми, с които Общината е сключвала договори, по силата на които са тези задължения. Иска да информира съгражданите си ли, господин Кмета? Тогава да бъде така добър ДА ОБЯВИ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ФИРМИ и дължимите им суми, за да види пернишката общественост къде е разковничето на войната между бивш и настоящ кмет. Отново за сметка и на гърба на перничани!!!

Култов беше и завършека на пресконференцията, на която не се чу почти нито един журналистически въпрос. „Като приключим проверките, ще ви запозная с резултатите. Не искаме да има безпочвени обвинения! И да знаете – ШЕ СЕ СПРАИМ! Амбицията ни е голяма!“

Галина Асенова, бивш общински съветник от Перник

Няма коментари :

Публикуване на коментар