петък, 15 август 2014 г.

Като се сетя за това "Белене" и чак смешно ми става!!!

Какво стана с изграждането на АЕЦ "Белене"? Този въпрос си задават много хора. Беше ли необходимо да се прави референдум за строителството на втората ни атомна централа.
Дори хора в "червените" редици не са подкрепяли идеята за допитване до народа по този въпрос и не са се подчинявали сляпо на партийната дисциплина.

Именно такъв е и случая с Галина Асенова, която напусна общинския съвет в Перник, разочарована от нереално високите заплати в местната власт и липсата на чуваемост за проблемите на обикновените хора.
Вижте, какво написа във Фейсбук Галина Асенова по повод референдума за АЕЦ "Белене":

Като се сетя за това "Белене" и чак смешно ми става!!! Получих многократно порицание на какви ли не партийни форуми, че съм отказала да участвам в събирането на подписката за референдума "За или против АЕЦ Белене"... То не бяха маси, подлези, тротоари, шатри, младежи, транспаранти, митинги, събрания, цял куп измислено говорене и опорни точки! Горките партийни хорица тичаха като луди с някакви листи и убеждаваха де когото сварят колко много ни е важно да се подпишат.

А след това хвърчаха забързани към партийните общински централи да отчетат събраните подписи... Получиха и истински грамоти за това: "връчва се на.. за върховен принос към обществото..". Местните вождове пък после се натискаха на "червеното килимче" да отчетат свършеното и да докажат колко са велики и колко много заслужават партийната субсидия. Иии, алоо, Позитано, да не ни забравите в държавните назначения като дойдем на власт... Боже, колко мъка има на този свят.. Вие, мили хора, събиращи като луди подписи по това време... как се чувствате към днешна дата?!? Или по-скоро мили младежи, защото тук във ФБ леля Венчето от махалата, която ме гледаше на кръв през цялото време и все още ме подминава на улицата, я няма...

Няма коментари :

Публикуване на коментар