сряда, 7 май 2014 г.

Трус от 3.3 по Рихтер събуди земята в Перник на Гергьовден

Земетресение с магнитуд 3.3 по скалата на Рихтер разтресе Перник и околните селища в 4:54 минути на Гергьовден, научи ZaPernik.com.

Трусът продължи 2 - 3 секунди. От Европейския средиземноморски сеизмологичен център подават информация, че трусът е с магнитуд 3.3 по Рихтер.

Епицентърът на труса е на 5 - 6 километра от центъра на Перник, в планината Голо бърдо, близо до резерват "Острица". Дълбочината, на която е огнището на земетръса е 12 километра. От Геофизичния институт към БАН предупреждават, че вероятно ще последват вторични трусове.

Към момента в пернишката полиция няма информация за пострадали и нанесени материални щети. В ОДМВР - Перник е постъпил един сигнал от граждани от пернишкия квартал "Проучване", които са казали, че са усетили труса, съобщиха за ZaPernik.com от полицията.

Няма населени места в община Перник с прекъснато електрозахранване вследствие на земетресението. В 4:08 часа е възникнала авария по кабелна линия на електропреносната мрежа, която е засегнала 10 трафопоста в пернишко. Екип на ЧЕЗ е отстранил аварията и към момента в района, където е била тя има електрозахранване, съобщиха за от ЧЕЗ за ZaPernik.com.

Няма коментари :

Публикуване на коментар