понеделник, 31 март 2014 г.

Янакиева хвърли полицията срещу протестиращите

Полицията задържа 15 човека по време на днешния протест пред община Перник. Една от причините е, че младежите хвърляха предмети по сградата на общината и бомбички в района на демонстрацията.
Друга причина е неспазване на заповедта на кмета на общината, с която се прекратява мероприятието поради неизпълнение на дадените указания  и нарушаване на Закона за митингите и манифестациите. Протестиращите не са уведомили кмета за предприетите от тях мерки, касаещи сигурността на митинга и не са го провели на разрешеното за това място – около паметника на „Кракра Пернишки”.

С постановление на Окръжна прокуратура – Перник също са дадени указания на органите на полицията, стриктно да се спазват Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за митингите и манифестациите, които не бяха спазени от протестиращите.

Сред задържаните има 8 непълнолетни. След приключване на работата с тах, ще бъдат предадени на родителите им, от които също ще се търси отговорност. На всичките 15 човека ще им бъдат съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Няма коментари :

Публикуване на коментар