събота, 29 март 2014 г.

Краят на Янакиева наближава със страшна сила


Кметът на Перник Росица Янакиева губи контрол върху местната власт. Янакиева е недолюбвана от доста време, но сега "чашата преля", а от тази чаша е на път да тръгне истинско цунами, което да помете без капчица жал кметицата.

Народното недоволство се надига срещу приближената до Георги Първанов. Янакиева премина към АБВ и с това загуби и тясно партийната подкрепа в лицето на БСП.

Така излиза, че Янакиева е недолюбвана от перничани от партията, която я направи кмет. Само с подкрепата на АБВ, Янакиева няма как да се задържи на кметския стол. Все пак партията на Първанов и Румен Петков със сериозни напъни събира 4% обществена подкрепа.

Трудно могат да се изброят поне няколко заслуги на Янакиева в развитието на Перник. Правят се мъгляви неща, а скандалите в местната власт са твърде често срещано явление.

Примерите са много, но последният е свързан с разбиването на гранитните плочки в центъра на града. Нещо безумно, ненужно и дори вредно, защото там ще бъдат поставени плочки, които най-вероятно ще се разпаднат след 3-4 години, докато гранитните са вечни.

Янакиева губи контрол върху властовите си ресурси, защото я няма твърдата подкрепа на БСП, хората протестират срещу нея, а тя се крие. Изходът е ясен, скоро Перник ще има нов кмет.

Николай Георгиев


Няма коментари :

Публикуване на коментар