сряда, 16 октомври 2013 г.

Направиха Обществен консултативен съвет в Перник

По предложение на областния управител Михаил Михайлов бе направен Обществен консултативен съвет за социални, икономически икултурни инициативи в Перник.


От държавната квота в структурата влизат областният управител, заместниците му и главният секретар на областта. В ръководството на съвета гражданското общество ще бъде представено с един секретар.

Членовете на обществения съвет от гражданската квота ще имат мандат една година, като първият състав ще работи до 1 октомври 2014 г.

Структурата няма да разполага със самостоятелен бюджет и членовете му, външни експерти и специалисти, привлечени в дейността му, ще бъдат ангажирани на обществени начала и няма да получават възнаграждение.

Livenews припомня, че вчера перничани поискаха всички влакове, пътуващи в посока Перник да спират и на спирка "Метал". Тя обслужва район, в който живеят около 40 000 души.


Голяма част от тях работят в София и пътуват ежедневно дотам. В същото време влакът, който тръгва в 17.00 ч. от Централна гара в столицата, не спира на "Метал" и хората са принудени да пътуват до Перник и да губят още близо час, за да се приберат.

LIVENEWS.BG / Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар