петък, 20 септември 2013 г.

Две години затвор за убийството на приятел

Две години лишаване от свобода е наказанието, което пернишкият Окръжен съд наложи на шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол и в резултат на причинено от него ПТП отнел човешки живот.


Катастрофата стана на 4 август 2012 година, около 4 часа сутринта. Перничанинът Кирил Митов пътувал от село Боснек към Перник, след като все още бил под влиянието на погълнатия алкохол. Заедно с него в колата пътувал 26-годишният Марио Борисов от Даскалово.
Водачът на лекия автомобил „Форд Мондео” бил пиян – концентрацията на алкхол в кръвта му според показанията от взетата кръвна проба била 2,03 промила. Резултатът бил закономерен – заради загубения контрол върху управлението на возилото колата полетяла към крайпътното дере.

При инцидента водачът на автомобилът оцелял, но загинал пътуващия в колата млад мъж, пише вестник "Съперник". Съдебният състав оправда подсъдимия по онази част от обвинението, според която той е шофирал "Мондео"-то без да се съобрази с конкретните пътни условия и не е намалил скоростта на движение на автомобила. Заради причинената смърт по непредпазливост обаче перничанинът ще се раздели със свободата си за две години. Присъдата „лишаване от свобода” ще бъде изтърпяна в затворническо общежитие от открит тип при общ режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата подлежи на обжалване пред софийския Апелатвен съд в 15-дневен срок.

Няма коментари :

Публикуване на коментар