сряда, 4 септември 2013 г.

Хората на Янакиева недоволни от възраждането на Металург

Пернишкият Металург се възроди, но се оказа, че има и хора в миньорския град, които хич не са радостни от тази новина. Играчите на Миньор бяха изгонени от стадиона на Металург и вече ще тренират само на "Стадиона на Мира".
Тренировките на отбора обаче едва ли ще се отразят добре на терена и ръководството на отбора на “жълто-черната” сила не е възхитено, че вече няма да има монопол върху футболните страсти в града.

Освен това се появи и информация, че Металург 1957 е създаден от гербаджии с надеждата да искат пари за отбора по подобие на Миньор. На хората от БСП, които са част от местната власт, не им се дават още пари за футбол при положение, че Перник не се слави с високите си финансови резултати. Отпускането на средства за футбола от страна на кмета на града Росица Янакиева има доста критици и ако Община Перник пак бъде принудена да спасява отбор, то тогава местното недоволство би се превърнало в истинска пернишка лавина. Затова хората на БСП в миньорския град не биха искали да създават нови финансови главоболия на кмета. От друга страна пък не малко перничани са фенове на Металург и нямат нищо на против в града да има и втори сериозен отбор.

В крайна сметка е ясно, че не всички гледат с добро око на възраждането на Металург. В България е по-лесно да мразиш, отколкото да обичаш.

Николай Георгиев, football24.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар