сряда, 24 юли 2013 г.

От Миньор до кривия дол

Вече е ясно, че в най-добрия случай Миньор ще започне новия сезон от "В" група. Перничани нямат пари, за да играят при професионалистите. Дълго време се търсеше спонсор и подкрепа от Община Перник, но така и никой не подаде ръка. Животът е такъв!
Като паднеш на земята всеки гледа или да те изрита или да те наплюе, никой няма да тръгне да ти подава ръка. Отбор в Б група, който има над 3 млн. лв. само официални задължения, не е апетитна хапка, нито за бизнесмените, нито за общинарите.

Затова Миньор бе оставен на произвола на съдбата. Протестите на миньорци не дадоха резултат и сега отборът, който е побеждавал като гост ЦСКА и Левски ще се нареди до аматьорите.

Отдавна футболът не е кауза, а бизнес, който не успее да се впише в новите правила си заминава. Тъжно, но това е реалността. Най-лошото е, че в момента децата и юношите на миньорци няма къде да тренират, а перспективите пред тях не са никак добри.

Някой трябваше да помогне, но добрата фея не се намери. Никой не протегна ръка на Миньор, а перничани нямаха сили да се справят сами. Феновете искаха общинарите да помогнат, а пък те ги препращаха да търсят бизнесмени.


Кой виновен - виновен, кой невинен - невинен! Фактът си е факт - Перник скоро няма да има представител в Агрупа.

football24.bg, Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар