сряда, 8 май 2013 г.

Миньорци, футболът е игра на голове, а не на жалби

Нелепата съдба да загуби в 90-ата минута сполетя Миньор срещу Левски. Да, загубата е тежка, а става и двойно по-тежка, защото най-вероятно именно това поражение ще прати Миньор в "Б група".

Загубите обаче трябва да се приемат мъжки, а не да се търси реванш с чисто административни мерки. Подаването на жалба от страна на перничани срещу Левски заради расизъм цели едно единствено нещо - прекият мач на "сините" с Лудогорец за титлата да се играе пред празни трибуни. Перничани ще сезират Комисията за дискриминация спрямо двамата им тъмнокожи играчи Джиби и Окечукво. Белгиецът е бил обиждан от Владимир Гаджев по време на инцидента малко преди края на двубоя, при който играчът на Миньор бе изгонен за удар без топка. Двамата играчи с африкански корени пък били изпратени с маймунски звуци при прибирането им в съблекалнята.

Чрез тази жалба миньорци искат Левски да загуби титлата, за да им служи като утеха след тежката загуба. Това оплакване обаче няма да промени нищо, защото "синьото" лоби в БФС няма да допусне Левски да загуби решително домакинство с Лудогорец, а Миньор няма да подобри точковия си актив.

По време на мачове, когато играят чернокожи футболисти, винаги има скандирания от страна на част от публиката или подвиквания от отделни футболисти, но това не може и не трябва да служи като извинение за загуба. Каквито и възражения да се пишат, то фактът, че футболът е игра на голове, а не на жалби, няма да се промени! Освен това феновете в България не заслужават мачът за титлата да се играе пред празни трибуни.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар