четвъртък, 24 януари 2013 г.

Въвеждат пропускателен режим в Професионалната гимназия по техника и строителство

Въвеждат пропускателен режим в Професионалната гимназия по техника и строителство (ПГТС) "Арх. Йордан Миланов" в Перник, пише вестник "Вяра". Мярката е провокирана от негативни явления, случили се напоследък, каза директорът Самуил Шейнин.

Конкретният повод обаче е намерената деветокласничка Надя Методиева, която с изчезването си изправи на нокти семейството си, полицията и цялото общество в града. Тя е ученичка в строителната гимназия и не е ходила на училище цяла седмица.

За да се следи потока влизащи и излизащи ученици в ПГТС, директорът въвежда магнитни карти. Достъпът и входът в училището ще става само чрез чекиране, обясни директорът. До края на тази учебна година пропускателни карти ще имат учениците от 8-ите и 9-ите класове. В следващите три години пък всички ще притежават такива. Пропуските ще бъдат въвеждани поетапно.

Практиката с магнитните карти вече е въведена преди дни в столичните 32-о и 134-о училище заради епидемията от телефонни бомбени заплахи, която ги залива напоследък. 24 000 лв. струва системата в едното от тях. Според експерти мярката с магнитните карти е препоръчителна заради безопасността на учениците, ако, разбира се, школските заведения могат да си я позволят. Системата може да предотврати необезпокояваното влизане на чужд човек в учебните сгради.

Няма коментари :

Публикуване на коментар