четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Обрат на делото за убийството на Мирослава!

Марио Любенов-Заека се сдоби с трето алиби, след като бил засечен разговор между него и любовницата му в нощта на изчезването на Мирослава Николова от Перник, писа в. "България днес".

Телефонното обаждане било регистрирано в 1 часа през нощта, в която бе отвлечена и убита 17-годишната тийнейджърка. Според клетките на мобилните оператори мястото, на което се е намирал в този момент телефонът на Заека, било в пернишкия квартал "Мошино", където е семейното жилище на единствения обвиняем за жестокото убийство.

Първото алиби на Заека дойде от съпругата му, от която Марио Любенов има малко дете. Малко след ареста Миглена защити мъжа си, че е болен от шизофрения и вземал силни хапчета. Според жената във вечерта на отвличането той си бил в къщи почти безпомощен, след като изпил лекарствата си.

Второто алиби е дело на майка му, която е категорична, че във вечерта на изчезването на 17-годишното момиче имало семейно събрание. Всички роднини си били у дома й заради тържество, включително и Марио.

Третото алиби на Заека е открито от разследващите случая полицаи. Ако то се докаже безспорно, може да предизвика обрат по делото на Мирослава.

Открай време се говори, че има замесени поне още трима в отвличането и убийството на Мирослава. Според близки на момичето тя била изключително силна заради уроците по таекуондо, на които ходила. Затова и роднините й не вярват, че само двама души са успели да я похитят.

Името, което се спряга за съучастник на Марио Любенов-Заека, е Калоян Досев, но той не е привлечен, като обвиняем, а се води секретен свидетел по делото. Според разследващите единственото, което свързва името на Досев с това на Любенов, също е обаждане във вечерта, когато изчезна Мирослава. Обяснението на Марио за този телефонен разговор било, че объркал името му с жената, на която искал да позвъни, тъй като започвали с една и съща буква.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември миналата година. Тя беше отвлечена и няколко часа по-късно убита от своите похитители. Тялото и бе намерено няколко месеца след жестокото престъпление благодарение на пълните самопризнания на Стойчо Стоев-Чочо. Трупът на момичето бе намерено в местността Планиница край Перник.

Чочо реши да сложи край на живота си при съмнителни обстоятелства, след като се самоуби в апартамента си пред погледа на ченгетата, които обискирали жилището му. Малко преди да натисне спусъка, Стойчо Стоев посочил като свой съучастник Марио Любенов-Заека. В момента той се намира в ареста и чака наказателното дело срещу него.

Няма коментари :

Публикуване на коментар