сряда, 14 ноември 2012 г.

Потушиха училищния секс скандал с психолог

Сексскандалът, който гръмна в Града на тополите преди една седмица, продължава да се коментира, както сред учениците, така и сред техните преподаватели. Четири ученички се жалваха пред медиите за опипването им от страна на техния учител по физика Тодор Камов.


Опипването не било от вчера и днес, а повече от година. Тийнейджърките вече не изтрайвали гаврата на преподавателя си. Миналата седмица скандалът беше подробно отразен във всички медии, а учителят по физика заяви, че са му спретнали отмъщение задето бил строг с по-слабите ученички, и се покри.

Колегите му го описват като тих и скромен мъж. От друга страна пък тръгнаха коментари, че и преди подобни клюки са се въртели около него. Кой крив, кой прав остава да прецени назначената от Регионалния инспекторат по образованието проверка. От отдела за закрила на детето са преценили, че децата са сериозно травмирани и трябва да им помогне психолог. С това се е заел специалист от Центъра за обществена подкрепа в хасковската община.

По повод нестихващите коментари по случая, обаче, възникват няколко въпроса. Защо ученичките се жалват пред медиите, а не са споделили проблема с родителите си? Защо, ако наистина преподавателят им е дошъл до гуша, не са се обърнали за помощ към ръководството на училището? Органите, които нищят случая все още нямат отговор на тези въпроси и е нормално да умуват дали пък наистина не става въпрос за отмъщение на учител, който е писал двойки на момичетата, както и доста неизвинени отсъствия.

Има обаче още един момент - след жалбата на четирите, още шест ученички от училището са потвърдили, че и с тях Камов се е отнасял по същия начин. Тогава? Учителят също мълчи…

От полицията ще изпратят преписката в прокуратурата с мнение, че няма данни за престъпление. От там най-вероятно ще откажат да възбудят наказателно преследване тъй като няма доказано сексуално насилие. Остава другият параграф – блудство, който трудно може да бъде доказан, тъй като докосванията на учителя по косата и по раменете на децата не може да се приеме като блудство. Засега решаването на проблема все още е в компетенцията на ръководството на училището. Утре ще се проведе общ педагогически съвет, на който ще се разисква случаят. Междувременно учителят Камов е в неплатен отпуск, а децата вече са дали показания пред съответните институции и продължават да ходят на училище, макар и видимо стресирани.

БЛИЦ

Още по темата четете ТУК

Няма коментари :

Публикуване на коментар