четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Падна забраната за преминаване на камиони над 10 тона между Даскалово и Димова махала

Общинският съвет на Перник прие наредба за премахване ограничителните знаци за преминаване на тежкотоварни автомобили над 10 тона от пътен възел Даскалово до пътен възел Димова махала, съобщи Perniktoday.com.

Решението бе взето след разгорещени дебати по темата. Общинските съветници от БСП настояваха такова да не бъде вземано, поради деликастността на проблема, както и липсата на официално становище на общинската администрация и КАТ.
Те се обосноваха с това, че ще настане пълна каша, ако общината започне да се съобразява с желанията на всяка фирма и ще обрече на безпокойство голяма група хора. Процедурното предложение за отлагане на решението, предложено от БСП, не бе прието.

Въпреки че въпросът беше далеч от политическата тематика, общинските съветници и този път не пропуснаха да си разменят остри реплики.  Доайенът Ненко Темелков реши да се допитва до народа и да прави подписка в подкрепа на забраната. Топката бе върната в полето на БСП от Пламен Борисов от ГЕРБ, който заяви, че „Социалистическият метод  „забраняваме” този път няма да стане”.

Общинският съветник от ГЕРБ Ивайло Богданов разясни, че по време на предния му мандат е правено проучване за вътрешната магистрала и е установено като допустимо преминаването на тежкотоварни автомобили с общо тегло от 40 тона.
От ГЕРБ подчертаха, че става дума за промишлена зона и дебатите трябва да бъдат прекратени.
В крайна сметка решението бе прието с 22 гласа „За” и 11 „Против”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар