петък, 26 юни 2020 г.

БСП Перник с искане за онлайн излъчване на сесиите

Общинските съветници от БСП в Перник внесоха докладна записка с искане за онлайн излъчване на заседанията на местния законодателен орган. В нея те припомнят, че в началото на годината десетки граждани и организации са поискали това да се случи. Техните искания са официално адресирани и внесени в Общински съвет и общинска администрация.

„Онлайн излъчванията ще позволят всеки един перничанин да се запознае с работата на общинските съветници, ще повишат нивото на доверие в Общинския съвет и ще подобрят неговата работа", пишат социалистите.
Те са категорични, че сесиите на местния минипарламент трябва да бъдат излъчвани на живо, за да не се замитат под килима  важните решения, които се вземат за гражданите на община Перник.
„Като отговорни лица, представляващи перничани в местния законодателен орган, и стъпвайки на принципите на функциониране на общинските съвети – откритост, публичност и достъпност, предлагаме сесиите на ОбС – Перник да се излъчват на  страницата на Община Перник или телевизия „Кракра" в социалните мрежи", пишат съветниците от БСП.

Те предлагат при прилагане на онлайн излъчване на заседанията на Общинския съвет – Перник да се използват  добрите практики на Столичния  общински съвет, както и на общинските съвети на Русе, Казанлък, Габрово,  Ямбол,  Балчик, Висшия  съдебен съвет, Народното  събрание и редица други представителни държавни органи.

Няма коментари :

Публикуване на коментар