сряда, 24 септември 2014 г.

Протестиращи миньори и енергетици от Перник блокираха пътя за София

За пет минути протестиращи миньори и енергетици от Перник преградиха пътя за София, в района на пернишкото село Драгичево. Макар и кратка, блокадата образува голяма колона от автомобили. Протестът ни не е политически, той е за адекватна политика в сферата на енергетиката, заявиха протестиращите.

Протестиращите настояват за преразглеждане и промяна на правилата за търговия с електрическа енергия, както и преференциални цени за дружествата, които произвеждат топло и електроенергия по високо ефективен комбиниран способ. Участниците в протеста искат и оставките на шефовете на НЕК и Електроенергийния системен оператор. "Миньорите протестираха, останаха под земята и получиха някакви пари.

Значи ли това, че трябва и ние преди всяка заплата да протестираме", заяви директорът на местната топлоснабдителна фирма Кремен Георгиев. Той съобщи, че НЕК дължи на пернишкото дружество 6.7 млн. лева.

По думите му, парите, които влизат във фирмата, отиват за аварийни ремонти, а поради недостиг на средства е забавено авансовото плащане на работниците, а наближава време и за заплати. Заедно с енергетиците протестираха и миньори от Перник.

БНР

Няма коментари :

Публикуване на коментар