Приготвяне на Печено свинско в мляко
- свинско месо – 1 кг. плешка, бут
- прясно мляко – 1500 мл.
- бяло вино – сухо 600 мл
- салвия – 2 листа (градински чай)
- розмарин – 3 стръка
- масло – 125 гр.
- черен пипер – млян
- черен пипер – зърна
- сол
Месото се залива в подходящ съд с бялото
вино, добавят се няколко зърна чер пипер и се оставя да се маринова на
студено за около 48 ч.
След това се изважда от маринатата, отцежда се и се запържва от всички страни в маслото, докато добие златистокафяв цвят.Поставя се в тава, добавят се розмаринът и салвията, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с млякото. Слага се да се пече около 90 мин. на 200° С.
Месото се сервира нарязано на резени.
Останалият при печенето сос се сгъстява, или деглазира при необходимост и се предлага отделно, или месото се залива с него.
Приготвяне на Мариновани пилешки пържоли
Необходими продукти
- пилешко месо – 1 кг пилешки пържоли
- бира – 200 мл
- бульон – 1 кубче пилешки
- сол – на вкус
- черен пипер – на вкус
- кетчуп – 2 супени лъжици
- майонеза – 1 супена лъжица
- мед – 2 супени лъжици
Пържолите се начукват и се поръсват със сол и черен пипер.
В дълбок съд се смесват кетчупа, майонезата, натрошения бульон и меда и се разбъркват хубаво.
Пържолите се слагат в тази смес, престояват 4 часа и се изпичат на скара.
Приготвяне на Сочни свински пържоли
Необходими продукти:
Свинско месо - 500-600 гр.
олио - 20 гр.
соев сос - 2-3 с.л.
мед - 2 с.л.
горчица - 2 ч.л.
сос - 3-4 с. л. уни
черен пипер - на вкус
чесън - 2 скилидки (на прах)
чушки - 1 бр. червена
магданоз
Олиото, соевият сос, медът, уни сосът, горчицата и черният пипер се разбъркват до получаването на еднородна смес. Към нея се прибавят нарязаната на кръгчета чушка, пасираният чесън, ако е на скилидки и едро накъсаният магданоз.
Месото се нарязва на пържоли една по една се прибавят към готовия сос. След като всички са потопени в соса, се разбъркват добре така, че да са напълно покрити.
Оставят се да престоят в хладилник за не по-малко от 2-3 часа. Пекат се на скара плот (може да се пекат и на тиган с незалепващо покритие) за по 5-8 мин. от всяка страна, но това зависи все пак и от различните вкусове на всеки.
Сервирайки ги с избрана от вас гарнитура, се поръсват с магданоз.
Рецептите са взети от Готвач.бг
Няма коментари :
Публикуване на коментар